8 NUME DE FEMEI CARE ÎNSEAMNĂ ”BINECUVÂNTARE DE LA DUMNEZEU”

Dumnezeu este cea mai puternică forță a existenței noastre, iar multe dintre numele pe care le întâlnim în drumul nostru în viață au legătură cu această entitate. Iată câteva nume românești care semnifică binecuvântare din partea divinității.

Angela/Angelica – mesagerul Domnului, în greacă. Persoanele care au fost binecuvântate cu acest prenume sunt inteligente, pure, dar totodată nonconformiste, care nu se complac în rutină.

Dorotea – este un nume grecesc, care semnifică dar de la Dumnezeu. Este o femeie bună, dar misterioasă. Face acte de caritate, însă numai cu persoanele care reușesc să o descopere și să-i câștige încrederea.

Eva – este un nume biblic, de proveniență evreiască și semnifică viață, întâietate. Este prima femeie de pe Pământ, iar cele care îi poartă numele sunt feminine, energice și sociabile.

Mihaela – este un nume evreiesc și semnifică ”la fel ca Dumnezeu”. Sunt femei sceptice, rezervate, prudente, care se simt în largul lor doar pe un teren cunoscut lor, persoane singuratice, nu cred chiar pe oricine și trebuie să cerceteze mai întâi. Nu sunt caracterizate de naivitate și întocmai ca în pilda din Biblie, nu se lasă, datorită înțelepciunii lor, pradă cuvintelor mieroase ale Satanei (este valabil în contactul cu persoanele a căror aparență este înșelătoare sau sunt lingușitoare).

Maria – este numele pe care l-a purtat mama lui Iisus Hristos. Este ființa binecuvântată de Dumnezeu cu darul procreării. Sunt femei fertile, puternice care trec peste greutăți cu demnitate. Știu să-și stăpânească emoțiile, sunt fermecătoare și misterioase.

Mirabela – este un derivat de la Maria. Ca și în cazul reprezentantelor numelui de la care provine Mirabela, cele care poartă un astfel de prenume au o energie pozitivă, puternică și sunt femeu ale acțiunii, care prețuiesc cuvântul unei persoane.

Rebeca – este un nume biblic și, deși semnificația lui nu este legată în mod direct de Dumnezeu, însemnând ”care aplanează un conflict”, ”împăciuitor”, pașnic”, simbolistica ne duce cu gândul la ideea de divinitate. Femeile ce poartă acest nume știu să se facă plăcute, iubesc în același timp independența. A fost soția patriarhului Issaac, în Vechiul Testament, și a dat naștere la doi băieți, gemeni, Iacob și Esau.

Teodora – este un nume grecesc și înseamnă dar de la Dumnezeu. Persoanele care îl poartă sunt independente, impun respect, sunt carismatice și au un puternic spirit de aventură, însă mereu sunt protejate de forța divină.
Scris pe 17 Nov 2015 de stefan
Powered by CuteNews

 
Parteneri
Noutati Site
Horoscop Zilnic

Incepand de astazi pe site-ul nostru gasiti si horoscopul zilnic al fiecarei zodii in parteneriat cu www.12zodii.com

Ai vazut ce zic astrele despre zodia ta ? click aici
Data: October 25, 2015, 7:36 am
Scris de : Stefan , Admin Site

Felicitari Noi

Am adaugat felicitari noi pe site-ul nostru , acum in total avem 36 de imagini care se pot personaliza dupa bunul tau plac.

Data: October 23, 2015, 5:32 am
Scris de : Stefan , Admin Site

 
Noutati Site
Astazi 2021-10-18
USD: 4.2724
EUR: 4.9481
Lira (GBP): 5.8686
USD Canada (CAD): 3.4476
Swiss Franc (CHF): 4.6125
AUR 1GR (XAU): 241.9692
Statistici
 

© 2015-2021 | Rofelicitari.Com.
All Rights Reserved.